lørdag 20. september 2014

Pai med skinke

Lørdager er jo egentlig den store pizzadqgen for meg, men i dag hadde jeg lyst på noe annet. Jeg fikk besøk av ei venninne, så da serverte jeg pai med en enkelt salat ved siden av.
I min paibunn har jeg cottage cheese, dette synes jeg gjør bunnen litt mer saftig og veldig god, pluss at det er litt sunnere.

Ingredienser til en stor bunn:
- 125 g mel
- 50 g flytende margarin
- 75 g cottage cheese ( jeg bruker mager)
- 2 ss vann


Let sammen alle ingrediensene. Dekk den til med plast og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Trykk deigen ut i en stor pai form (eller 4 små). Prikk bunnen med en gaffel. La den så steike i ca 10 minutter ved 225 grader.

Ingredienser fyll:
- En stor paprika
- En halv purre
- En pakke bacon
- En boks picnik skinke
- Ost
- 3 egg
- 3,5 dl melk
- salt og pepper


Hakk opp paprika, purre, skinke og bacon i passe små biter. Stek bacon lett. Ha alt opp i paibunnen. Pisk sammen egg og melk. Ha i salt og pepper. Hell det over grønnsakene og kjøttet. Ha ost på toppen. 
La den steike i ca 30 minutter ved 180 grader. Den skal ikke være blaut på toppen.


Håper det smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar