søndag 5. oktober 2014

Tzatziki

Jeg er i Tyrkia igjen og av svigers fikk vi godt over 50 agurker vi skal spise opp iløpet av en uke. Så hva kan man lage av agurk? Det første jeg tenkte på er tzatziki som det best kjent som hjemme i Norge. Men som mye annen gresk mat vi kjenner hjemme, er også denne egentlig tyrkisk. Samma hva vi kaller det, er det i hvert fall godt og veldig lett å lage. Passer i grunn til alt synes jeg, men liker det aller best på brød.

Ingredienser: 
- Agurk
- Hvitløk
- Yoghurt
- Salt


Hvor mye du har av hver ting, avhenger jo litt på hvor mye du skal lage og litt på hva du synes er godt. Vi lager alltid masse når vi først lager.
Skrell agurkene og rasp de opp på et rivjern. Klem ut vannet av agurkene. Tilsett yoghurt og rør rundt. Agurkene skal ikke drukne i yoghurten, men den skal heller ikke ta overhånd. Smak til med finhakka hvitløk og salt. 


Holder seg fint i kjøleskapet en dag eller to.


Håper det smaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar