lørdag 7. februar 2015

Kazan dibi

Jeg er veldig glad i tyrkisk mat og dessert. Det aller beste er hjemmelaga dessert. I dag har vi laga en slags pudding basert på melk. Denne er søt og god.

Ingredienser:
- 1 liter melk
- 2,5 ss mel
- 2 ss maizena
- 2 ss rismel
- 2 dl sukker
- 1/2 ss salt

- Litt smør og melis til panna


Ha alle ingrediensene i en stor kjele. Kok opp under omrøring. Når den har blitt tjukk og puddingaktig ta den av plata. Finn fram en liten langpanne (ca 20x30 cm) og smør denne med smør og dryss over melis etterpå. Hele bunnen skal være dekket av melis. Sett denne på plata igjen og prøve å få " brent" melisen inn i hele puddingen, du kjenner det på lukta når det er på tide å flytte den litt igjen. Når du har brent ferdig, sett den i vasken som er fylt med kaldt vann. Der skal den stå til den er helt kald. Etter det setter du den i kjøleskapet, gjerne et helt døgn før du skal spise den. Før servering kan du dele den opp i biter. Smaker nydelig med kanel på toppen.


Håper det smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar