søndag 15. mars 2015

Lasange

Italiensk mat er jo utrolig godt og en favoritt er lasange. Må innrømme at man ofte tyr til knorr og Toro sine halvfabrikat, men dæven så mye bedre hjemmelaga er. Derfor prøver jeg som oftes å lage det om jeg skal spise lasange.

Dette er en oppskrift til en stor porsjon, men det går jo fint an å fryse ned i porsjoner og man har en rask middag senere en gang eller tre. 

Ingredienser

Kjøttsaus:
- 500 gr kjøttdeig
- 3 gule løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 pk hakka tomater med hvitløk
- 1 ½ ts salt
- 3 ts oregano
- Grovmalt pepper
- Olivenolje til steking

Ostesaus:
- 75 gr margarin
- 1 ½ dl hvetemel
- 1 ½ l melk (gjerne H-melk)
- 1 ts. Salt
- 1 ½ ts timian
- Grovmalt pepper
- 150 gr revet ost
- Evt litt revet muskattnøt

1 ½ pk lasagneplater eller hjemmelaga plater
Ost til gratinering

Fremgangsmåte: 
Kjøttsaus:
Brun kjøttet og ha opp i hvitløk. Ha dette over i en kjele. Brun hakket løk og ha dette over i kjøttet. Tilsett hakka tomater med hvitløk, salt/pepper og oregano.
La sausen koke sakte under lokk i 20 min.
Smak den til.


Ostesaus:
Smelt margarin i kjelen, tilsette mel når margarinen har smeltet. Hell opp litt og litt av melken, samtidig som platen settes på varmere. Rør hele tiden slik at sausen blir jevn. Fortsett helt til all melken er tilsatt. Rør om mens det koker i ca 2 min.
Tilsett salt, pepper, timian og revet ost. Smak om du trenger noe mer krydder. 


Hjemmelagapasta finner du på egen oppskrift. 


Smør en liten langpanne med litt olje. Legg først et lag kjøttsaus, så legger du pastaplater oppå. Legg så et lag med ostesaus, så kjøttsaus og pastaplater, osv. Avslutt med pastaplater, ostesaus og revet ost.

Lasagnen skal stekes i ovnen på 200grader i ca 35 min.
La lasagnen hvile minst 10 min før servering. 


Server gjerne med salat og godt brød til.

Håper det smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar