- En boks søtet, kondensert melk (ca 400 g)
- 100 g smør
- 200 g brunt sukker
- 4 ss lys sirup
- 1 vaniljestang
Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.
Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-15 minutter mens du rører hele tiden.
Dekk en liten langpanne med bakepapir, har du formfett kan du gjerne spraye den litt slik at karameller løsner lettere. Jeg hadde ikkedet, men fint lell.
Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.
Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i mellomleggspapir og oppbevar dem kjølig.
Dissen ble nydelig mjuke og ble årets julegave til kollegaer og mamma fikk en stor haug til jul.
Håper det smaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar