2,4 dl varm kaffe (sterk)
60 g kakao (gjerne nederlandsk, Confecta e.l.)
120 g Flott matfett
350 g sukker
2 store egg (3 små)
2 ts vaniljeekstrakt
160 g mel
1 ts baking soda
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Ganache:
1,5 dl kremfløte
3 pk Smil (ca. 240 g)
150 g sjokolade (f.eks. Dronning Sjokolade)
50 g usaltet smør
Peanøtt frosting:
5 ss mykt peanøttsmør
120 g smør
ca. 6 ss melk
ca. 500 g melis
Steketid: 55-60 min. Temperatur: 170 C Form: 1 x 22 cm
Rør ut kakao i kaffe og sett denne til side.
Ha i halvparten av det tørre i smør landingen og sett mikseren på lav hastighet. Ha i kakao/kaffe-blandingen og øk hastigheten. Når dette er godt blandet inn har du i resten av det tørre.
Ha røren i en godt smurt form. Stek kaken midt i ovnen til den er ferdig. Den vil «slippe» kantene på formen når den er ferdig. Mens kaken steker begynner du på ganachen og peanøtt frostingen.
Ganache:
Smelt smør og sjokolade i mikroen, ha den inne i maks 20-30 sek av gangen og rør litt før du setter den inn igjen. I en gryte koker du opp fløte. Ha i smør og sjokolade når fløten bobler. Skru ned varmen, og rør rundt med en tresleiv. Rør til alt er godt blandet sammen. Ha det over i en varmebestandig bolle, og sett den i kjøleskapet. Rør om innimellom. Ganachen vil tykkne, og bli klar til å smøres ut/ sprøytes på kaken.
Peanøtt frosting:
Ha peanøttsmør, smør og litt melis i mikserbollen. Begynn å piske dette sammen. Tilsett noen ss med melk og litt mer melis. Tilsett mer melis etterhvert og pisk til du har en lett og luftig krem. Ha i mer melk om du synes den virker for «stiv».
Når kaken er ferdig må du la den kjøle seg godt ned på en rist før du skjærer i den. Jeg liker å avkjøle den oppned i forma på rista, da holder fuktigheten seg inne i kaka.
Legg kaken på et fat og del den i to. Smør på et godt lag med peanøtt frosting.
Sprøyt ut et lag med ganache over peanøtt frostingen. Legg på den andre delen av kakebunnen.
Dekk kaken helt med ganache. Sett kaken i kjøleskapet i ca 15 min, ta den ut, og legg på et lag til med ganache. La kaken stå i romtemperatur i minst 30 før du serverer den.
Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar