onsdag 9. august 2017

Kuru fasulye (Tyrkisk tørka hvite bønner)

Når man er gift med en fra Tyrkia, er man så heldig at man lærer å lage mat fra det landet også. Jeg er veldig glad i tyrkisk mat, og da gjerne hverdagsmat som jeg får servert hos svigermor. Denne retten her har jeg fått servert flere ganger og endelig har mannen min lært meg h ordna jeg skal lage den selv.

Ingredienser:
- ca 2-3 håndfuller med tørka bønner. Legges i bløt dagen før.
- 2 ss smør (eller 1 med smør og 1 med olje)
- 1 ss tomatpure
- 1 ss paprikapure (har du ikke dette, kan du ta to ss tomatpure istede)
- 1 finhakka paprika, grønn (eller om du er i Tyrkia, 2-3 små paprika, grønne. Kan bruke rød om du ikke har annet)
- 1 finhakka løk
- 1-2 fedd finhakka hvitløk, gjerne mer
- Salt
- Vann

Som skrevet over, husk å legg bønnene i bløt dagen før. Skyll bønnene før du putter de i en stor kjele. Ha i nok vann til du dekker alt. Kok opp og la de småkoke i 15 min. Når de er ferdig kokt, ha i over i en bolle eller noe.
Smelt smør i kjelen og stek løk og hvitløk til de er blanke og mjuke. Ha i paprikaen og salt og steik det også mjukt. Ha i pure og stek litt videre. Ha i bønnene og bland det godt, ha i mer salt. Kok opp vann, gjerne i vannkoker og hell dette over slik at alt blir dekket. Ønsker du en suppeaktig konsistens, ha i masse vann. La alt koke i 20-30 min under lokk, til bønnene er møre. Ha gjerne litt oregano over før servering.
Server med ris og salat, så klart laget på den tyrkiske måten.


Håper det smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar