Paibunn:
- 125 g hvetemel
- 50 g flytende margarin
- 75 g cottage cheese
- 2 ss vann
Vanligvis har jeg blandet alt i en bolle og elta deigen for hånd, men i vinter kjøpte jeg meg foodprosessor. Jeg puttet alle ingrediensene opp i den, starten den og vipps så var deigen ferdig. Den kjentes også mye mjukere og luftigere enn tidligere og cottage cheese ble jo i bitte små biter. Pakk deigen inn i plast og la den ligge kjørlig og hvile i minst 30 min. Trykk den ut i en stor (eller 4 små) paiformer. Prikk bunnen med en gaffel og stek den i ca 10 min ved 225 grader.
Paifyll
- 400 g kjøttdeig
- 1 finhakka paprika
- 1 finhakka løk
- evt noen fedd hvitløk
- 1 boks tine kremost (vi tok den med paprikasmak denne gangen)
Stek kjøttdeig, løk og paprika. Ha det i en bolle og bland i kremosten. Ha blandingen over paibunn.
Eggstand:
- 3 egg
- 2 dl fløte (evt melk eller halvparten av hver)
- 1 ts salt
- Ca 200 g revet ost
Pisk egg og fløte samen, ha i salt og ost. Hell alt over kjøttdeigfyllet.
Stek herligheten på 200 grader i 20-30 min. Til eggemassen er blitt stiv og toppen gyllen.
Mannen synes dette var veldig godt og vil gjerne spise det igjen. Server med en enkel salat til.
Håper det smaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar