Det tar heller ikke så lang tid å lage selv, om du har en pastamaskin. Du klarer fint å kjevle ut pastaen mens vannet koker opp. Og du trenger ikke så mange ingredienser heller.
Ingredienser pr porsjon:
- 1 egg
- 125 gram mel
- Evt litt vann
Kna sammen egg og mel. Er den litt tørr, tilsetter du litt vann. Husk at deigen ikke skal være klissete.
Start med å lage plater, lag de tjukke først. Er de hullete etter første gjennomkjøring, brett de sammen en gang og kjør de igjen til de er uten hull. Still maskinen på tynnere og tynnere, jeg pleier alltid å avslutte på nr 2 på maskina. Merker du at deigen blir litt mer klissete når du kjører den igjennom maskina, gnir du inn litt mel før du kjører den igjennom igjen. Når platene er ferdig kan du enten bruke til lasange eller kjøre de gjennom strimlefunksjonen på pastamaskina.
Kok opp en stor kjele med vann, ha i salt når den er kokt opp. Ha i pastaen, den skal ikke koke så mange minutter, 3-5 minutter holder. Smak på den når den begynner å flyte opp til overflaten, om den er ferdig.
Lag saus du selv synes er god.
Håper det smaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar