mandag 13. april 2015

Fikensyltetøy

I dag fant jeg en pakke med fiken som har ligget bittelitt lengi i skapet, så de var litt for tørre til å spises som snacks. Jeg hadde ikke lyst til å kaste den, derfor fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage fikensyltetøy av de. Jeg digger fikensyltetøy, det er særlig digg på diverse oster. Kjæresten min synes det er også godt på vafler.

Ingredienser:
- 500 g fiken
- Saften av 3 appelsiner
- 2 vanliljestenger
- 3-4 ss sukker
- Evt vann

Start med å dele opp alle fikene i fire og fjern stilker, disse er veldig harde og ikke gode å få i syltetøyet. Ha fikene i en kjele og klem saften ut av appelsinene. Har du en sitruspresse, er denne lur å bruke nå. Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene med baksiden av knivbladet. Ha frøene og stengene i kjelen. Ha tilslutt i sukkeret.


Kok opp fikene under lokk. Når den er kokt opp, skru ned varmen og la den kose seg i en time. Husk å rør av og til, er det lite veske igjen ha i litt vann. 
Ta ut vaniljestengene. Ønsker du mindre klumper, kjør en runde med stavmikseren.
La det hele avkjøle, før du har det i rene og steliserte glass.


Så er det bare å kose seg.


Håper det smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar