fredag 1. mai 2015

Fylte horn

Noe som fungerer både som frokost, lunsj, middag, kveldskos, turmat osv er fylte horn. Jeg husker når broren min kom hjem med denne oppskrifta når vi gikk på barneskolen og han fortalte om disse utrolige gode hornene han hadde spist. Vi andre i familien gledet oss til å prøve, og vi ble ikke skuffa. Det var mange ganger vi laget dette i vår barndom, eneste løftet vi måtte gi var at vi vasket opp etter oss.

Lager ikke horn like ofte lenger, men i dag laget jeg dem. Fikk besøk av ei venninne og dattera hennes, så da ble det horn til lunsj.

Ingredienser (gir 16 horn):
- 8 dl mel
- 2 ss smør
- 2 ss sukker
- 2,5 dl lunka melk
- 1 pakke gjær

- Fyll etter ønske, jeg synes det er best med skinke og ost. 

Smelt smøret og tilsett melka. La den stå på svak varme til melka er lunka.
Ha gjæren i bakebollen og tilsett sukker, rør rundt til gjæren "smelter". Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er fin og smidig.


Del deigen i to. Kjelv ut delene til to store runde og tynne flater. Del hver deig i 8 trekanta deler. Fordel fyllet og rull de sammen mot spissen. Husk å klem den litt godt sammen, av erfaring forsvinner all osten ut om du ikke gjør det. Jeg synes det er greit å være litt raus med fyllet, jeg brukte en hel boks picnik skinke til en porsjon deig.

Etterhev hornene til dobbel størrelse.


Pensle hornene med egg før du steker de ved 200 grader i ca 10 minutter.

Fyllet kan varieres ut fra hva du liker. Skinke kan byttes ut med pølse, salami, pepperoni osv. Det er også godt å ha litt skinkesmøreost sammen med skinke og vanlig ost. Man kan også utforske litt med krydder. Siden jeg skulle servere dette til ei lita jente, laget jeg de helt enkle denne gangen.

Håper det smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar