torsdag 16. april 2015

Sesamstekt torsk med ovnsstekte poteter

Det er svært sjelden jeg spiser fisk, utenom tunfisk da. Som liten var det kun to fisker jeg spiste, det var brosme og torsk. Felles for disse er at de er hvite og er ofte godt saltet. Brosme er ikke lett å få tak i, men torsk selges jo over alt, så da falt valget på denne fisken i dag. Den ble overraskende god og noe jeg kommer til å lage igjen.

Ingredienser 1 porsjon:
- 150 gram torskefilet
- Sesamfrø
- Olje eller margarin til å steke i.
- 2 poteter
- Grovt salt

Sett ovnen på 200 grader. Vask potetene og skjær noen snitt i den. Ha grovt salt i en ildfastform, legg potetene oppi og ta litt grovt salt på toppen. Sett de i stekeovnen og la de være der i ca 40 minutter (avhengig av størrelsen).


Ha litt sesamfrø på en tallerken og rull fiske i den. Ha litt margarin i en panne og stek fisken i ca 3-4 minutter på hver side. 


Server gjerne med med en enkel salat ved siden av.

Håper det smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar