Ingredienser:
Bunn:
- 225 g safari kjeks
- 110 g smør
Ostekrem:
- 225 g snøfrisk
- 3 dl lettrømme
- 3 dl kremfløte
- 110 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1 på sitongele
- 2,5 dl vann
Start med å lage geleen som pakka sier, men bruk bare 2,5 dl vann, sett den til avkjørling.
Knus kjeksen, kan være lurt å putte den i en pose og slå løs med en kjevle. Smelt smøret og bland det i en bolle med knust kjeks. Pleier vanligvis å bruke digestiv, men ville prøve en annen kjeks i dag. Ha det i en springform og klem det utover. Her pleier jeg å bruke en potetstapper for å få klemt den godt utover.
Videre pisker du kremfløten, tilsett vaniljesukker. Når den er blitt til krem, tilsett resten av ingrediensene og rør det til en jevn masse. Tilsett tilslutt geleen. Hel litt av ostemassen over kjeksbunnen. Så gjorde jeg en liten vri, jeg delte en del jordbær og satt de langs kanten. Så helte jeg på resten av ostemassen. La de. Stå til den er stivnet. Hvis du ønsker kan du lage et gelelokk. Lag geleen etter anvisning på pakke og sett den til avkjørling. Hel den forsiktig over ostekaka, jeg pleier å bruke en øse og helle på litt og litt. Har nemlig helt litt for fort på en gang, og da havna plutselig gelelokket i bunnen.
Håper det smaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar