søndag 12. juni 2016

Rabarbrapai

Fra jeg var liten var det alltid et sommertegn når jeg kunne plukke rabarbra og dyppe den i sukker å spise. Denne tradisjonen har jeg ført videre til mine tantebarn også! Men rabarbra kan jo brukes til så mangt, blant annet en enkel pai, også kalt smuldre pai.

Ingredienser:
Deig:
- 120 gr hvetemel
- 1 ss sukker
- 125 gr smør/Melange 
(Jeg synes deigen er så god, så i dag doblet jeg den)

Fyll:
- Ca 500 gr rabarbra
- 85 gr sukker
- 1 ss potetmel


Bland mel og sukker, smuldre inn smøret, med hendene.
Rens rabarbraen og del den i passe store biter, ca 1cm lange. Legg dette i en passe form. Bland sammen sukker og potetmelet og strø over. Strø over smuldredeigen. Kan gjerne strø litt kanel over! Server med is.



Stekes i 20 min på225 grader.


Håper det smaker 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar