Jeg elsker å grille, kunne godt gjort det hver dag om sommeren og på bål om vinteren. Her i Norge er jo potetsalat standar tilbehør. Jeg har i grunn aldri vært superglad i det, fra jeg var liten hadde vi alltid kjøpepotetsalat og den er kjip. En gang hadde faren min laget potetsalat fordi de skulle ha et selskap, og den var så god! Men han laget jo nesten aldri det igjen, fordi det tok for lang tid. I de senere år har jo potetsalatutvalget i butikkene utvidet veldig og enkelte synes jeg går an å spise, men drømmer alltid om hjemmelaga. I mitt hode sitter det fremdeles fast at hjemmelaga tar for lang tid og derfor unngått det litt. Men så kom jeg over en oppskrift jeg måtte prøve og det tok ikke så lang tid! Og dæven den var god!
Ingredienser:
- 1 kg amadine poteter
- 1,5 dl creme fraiche
- En pose majones
- En bunt vårløk
- En urtebusk med kruspersille
- Saften av en halv lime
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 0,5 ts pepper
Kok potetene mjuke og avkjøl de. La skallet være på. Bland majones, creme fraiche, lime og krydder. Hakk opp vårløk og kruspersille og bland inn. La det gjerne være igjen litt persille du kan pynte med.
Del potetene i ca 4 biter og bland det inn i sausen. Smak om det mangler noe krydder.
Server til grillmaten. Håper det smaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar