Bunn
- 3 dl sukker
- 1,5 dl mel
- 1,5 dl potetmel
- 1,5 ts bakepulver
- 5 egg
- 100 g hakka dronningsjokolade (kan sløyfes)
Krem
- 300 g Philadelphia orginal
- 300 g soft flora, smør
- 600 g melis
Pynt
- 2 poser nonstop, rød, hvite og blå
- 250 g bringebær ( eller andre bær)
- FREMGANGSMÅTE
- Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt sammen det tørre, og vend dette lett inn i eggedosisen. Ha i hakka sjokolade, hvis du ønsker. Hell over i springform på 26 cm, kledd med bakepapir i bunnen. Dra røra opp mot kantene, da blir den finere når det stekes. Stek på 175 °C i 40 minutter. (Oppskrifta jeg fant sa 30 min, men da jeg sjekka den, var den rå.) Avkjøl.
- Pisk sammen kremost og smør til det er klumpfritt. Tilsett litt og litt melis, og pisk kremen luftig og glatt.
- Del bunnen i tre like lag. Jeg dynka kanten med litt eplejuice, fordi den kan lett bli tørr. Men resten av kaka var saftig synes jeg. Fyll krem og bær mellom hvert lag. Avslutt med å dekke hele kaken med krem. Sorter alle Non Stop′ene etter farge og dekk kaken slik at det ser ut som et norsk flagg. Start med blått, så hvitt og avslutt med rødt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar