Vi ble ikke enige om hvilken type pizza vi skulle lage, derfor ble det en half and half. Den ene halvdelen ble en helt vanlig med tomatpure og karbonadedeig. Den andre ble en hvit pizza, veldig godt!
Her er oppskrifta.
Bunn
- 3 dl hvetemel
- 2 dl rugmel
- en klump gjær
- 1 ts salt
- ca 1 ss olje
- vann til passe deig
Legg gjær og salt i en bolle, rør litt rundt og vent til saltet har "smeltet" gjæren. Tilsett melet og vann, let den til den er smidig og lett å jobbe med. Kjevl den ut, legg den på en bakekledd plate og la den heve.
Fyll vanlig pizza
- tomatpure
- karbonadedeig
- løk
- ost
- bacon
- krydder, jeg har brukt hvitløkspepper, grillkrydder og oregano
Ta passe med tomatpure på halve pizzabunnen.
Stek karbonadedeigen, legg den på pizzaen. Ha på krydder. Legg løk, ost og lett stekt bacon på toppen.
Fyll hvit pizza
- cream fraiche
- vårløk
- bacon
- ost
- krydder, jeg har brukt hvitløkspepper og oregano
Ta ca en halvboks cream fraiche på halve pizzabunnen. Ha på vårløk, ost og lett stekt bacon på toppen.
På begge delene er det godt med oregano på toppen.
Pizzaen ble i hvert fall borte her, så håper dere også vil prøve ut disse to.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar