fredag 18. juli 2014

Fake manti (Falsk manti)

Manti er favorittretten min fra Tyrkia, men selve manti(altså "pasta" delen) har ikke jeg funnet i Norge. Man kan jo lage den selv, men det tar mye tid(og det er selvfølgelig verd det). Men av og til må man ha noe rask mat og når savnet etter manti blir for stort, er falsk manti er god erstatning. Denne retten kan man ha både til en varm lunsj eller middag!

Ingredienser til 2 personer:
- 200 gram pasta av et slag
- Tyrisk yoghurt
- Hvitløk etter smak
- Salt
- Smør
- Paprikapulver
- Evt.chillipulver


Kok opp pastaen etter hva som står på pakka. Funnet en veldig god pasta i Tyrkia som smaker nesten som hjemmelaget, den er av merket filiz.
Bland yoghurt, finhakka hvitløk og salt sammen i en bolle. 
Smelt litt smør og bland inn paprika- og chillipulver, slå av varmen. 


La vannet renne av pastaen, bland den med yoghurtblandingen. Ha i evt. mer yoghurt om du ønsker, sånn at alt blir dekket. Hell over kryddersausen. 
Når du skal spise, er det godt å blande inn sausen i yoghurten, slik at den god smaken kommer på alt. Det er godt med tyrkisk salat og brød ved siden av dette.



Håper det smaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar