mandag 21. juli 2014

Ris på den tyrkiske måten

Første gang jeg spiste ris i Tyrkia lurte jeg veldig på hvordan de fikk den så mye bedre enn vi gjorde i Norge. I Norge kan ofte risen bli litt smakløs og kjedelig, mens i Tyrkia er den mye mer smakfull. Jeg har jo endelig lært meg trikset, men det kan jo hende det er flere i Norge som allerede gjør det på denne måten.

En annen ting jeg har lært med med tyrkisk matlaging, er at de sjelden har noen mål å forholde seg til, det er bare å ta litt av det og litt av det.

Ingredienser:
- To typer ris
- Smør
- Salt
- Vann


Start med å legg den hviteste risen i vann. Smelt så smør i en kjele, har best erfaring med teflonkjeler. Ha i den mørkeste risen, Ankara (denne får du kjøpt i innvandrerbutikker, i hvert fall i Oslo). Ta i så mye du selv ønsker, men det skal helst vært mest av den hvite. Fres den litt i kjelen til den får en dypere brunfarge. Hell av vannet på den andre risen og fred denne videre med den brune risen. Ha i salt og til slutt vann. Vannet skal dekke godt over risen. La det stå koke til alt vannet er borte. Server!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar