mandag 21. juli 2014

Hamburger

Etter å ha spist mye tyrkiskmat de siste ukene var det på tide med noe annet. Jeg har besøk av ei venninne og vi fikk veldig lyst på hamburger, hjemmelaga hamburger!

Ingredienser:
- 500 g kjøttdeig(karbonadedeig)
- En løk
- Hvitløk etter smak (vi to vel 3-4 fedd)
- Krydder (salt, chilli, paprika+++)

- Burgerost
- Hamburgerbrød
- Grønnsaker etter ønske

Finhakk løk og hvitløk, bland dette med kjøttet. Ha i krydderet. Bland veldig godt, bruk gjerne hendene. Er den for tørr, ha i litt vann eller evt et egg (egg hjelper kjøttet til å bi de seg mer sammen).
Form hamburgerene, vi laget 6 stykker. Pass på å få de store og flate, fordi de trekker seg sammen under steking (og våres ble i grunn til noen hamburgerboller).
Mot slutten av steketida legger du på osten så den smelter.
Legg burgeren på brødet og fyll på med det du måtte ønske. 
Smaken ble i hvert fall veldig god. 


Håper det smaker!


Laget hamburger en dag til, da klemte jeg de ut veldig flate og store. Når de er ferdigstekt er de halve størrelsen. Fremdeles veldig god smak og de trenger ikke å steike så lengi som bollene sist. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar