torsdag 17. juli 2014

Tyrkisk salat

Tyrkisk salat er utrolig frisk og godt, synes det er rart den ikke har slått bedre an ute i verden. Den er god til de fleste tyrkiske retter, tyrkere selv har omtrent salat til alle sine måltider. Jeg bruker denne salaten både til lunsj og middag.

Ingredienser for to personer:
- En stor tomat
- En liten agurk (en halv slangeagurk)
- En liten paprika
- En løk (veldig viktig)
- Litt rødkål (eller annen salat om du vil)
- En gulrot 
- Saft av en halv sitron
- Litt olje
- Litt granateplesirup
- Salt


Hakk tomat, agurk, paprika, løk og rødkål i små biter. Rasp gulrota. Klem ut safta av en halv sitron over salaten. Hell over litt olje og granateplesirup(fås kjøpt i større innvandrerbutikker). Smak til med salt. 

Smaker veldig godt med brød til, dypp den gjerne i sausen som er på salaten. 


Jeg hadde ikke igjen gulrot når jeg laget denne sist, men den er like god uten også. 

Håper det smaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar