Jeg har aldri vært noe glad i marsipan selv, men dæven, hjemmelaga smaker jo noe helt anna enn kjøpemarsipan. Går jo ikke an å sammenligne!
Ingredienser:
- 500 g mandler
- 500 g melis
- 2 eggehviter
- 300 g sjokolade
- Litt delfiafett
- Evt pynt
Hvis du ønsker en lys marsipan, man du skålde mandlene. Dette gjør du ved å la mandlene ligge litt i kokt vann, da kommer skallet lettere av. Men jeg gadd ikke dette, ble gode uansett!
Knus mandlene i f.eks. en blender eller gjennom en mandelkvern til mandlenmel.
Bland mandelmassen med melis og eggehvitene, jeg tok det først i kjøkkenmarskina og knadde den sammen til slutt. Form marsipanen slik du ønsker, før du drypper de i smelta sjokolade med litt delfiafett i. Jeg smelter alltid sjokoladen i mikroen, da slipper du å tenke på at det kan komme vann i sjokoladen.
Tilslutt kan du ta på litt pynt, jeg har valgt sukkerhjerter og spiselig rødt glitter.
Håper det smaker.



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar