I oppveksten var det alltid brente mandler hjemme, men har i grunn aldri vært noe stor fan av dem. For noen år siden fikk jeg en oppskrift på salte mandler av ei venninne, de var veldig gode, men det var mye olje på dem å.
Nå har jeg funnet en annen variant å lage salte mandler på hvor du kun trenger tre ingredienser og fyttigrisen de var gode. Måtte pakke dem ned med en gang, eller så hadde jeg spist opp alle med en gang.
Ingredienser:
- 200 gram mandler
- 2 dl vann
- 4 ss grovt salt (havsalt)
Kok opp vannet med salt oppi. Alt saltet skal helst løses opp (men jeg er litt utålmodig av og til, så kan hende jeg jukser litt der). Ha oppi mandlene og la det koke opp en gang til. Ta plata til side, sett på lokk og la den stå i 15 min. Hell så av vannet og fordel mandlene utover en plate dekket med bakepapir. Sett den i ovnen på 150 grader i ca 30 min. Kan være lurt å åpne døre av og til for å slippe ut litt damp. La de avkjøle helt før du spiser eller pakker de bort.
Jeg lager en stor porsjon når jeg først lager, tok da 600 gram mandler. Da kan det være lurt å røre litt i de etter halvgått tid i ovnen.
For meg er dette perfekt juledigg, men også en super gave å gi til venninner eller kollegaer som du bare vil gi en liten oppmerksomhet til.
Håper det smaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar