tirsdag 16. desember 2014

Serinakaker

OSDet er noen kaker jeg alltid må ha til jul, siden jeg alltid feirer jul hjemme hos mine foreldre, så baker jeg disse kakene selv og tar de med hjem. Eneste jeg da ønsker i retur er at når neste jul kommer vil jeg ha tilbake mine kakebokser tomme og rene. Sjelden jeg får det, så har fått en stor samling kakebokser etterhvert.

Dagens julekake er veldig enkel å lage og smaker veldig godt, nemlig Serinakaker!

Ingredienser:
- 300 g margarin
- 250 g sukker
- 1 egg
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts hornsalt
- 500 g mjøl

Pynt:
- Eggehvitte
- Hakka mandler
- Perlesukker


Rør margarin og sukker hvitt, her kan det lønne seg å bruke en kjøkkenmaskin. Ha i resten av ingrediensene og bland det sammen til du får en fin og smidig deg. Den kjennes litt klissete ut, men det er bare på grunn av alt smøret. Den er lett å forme.


Trill den ut til en tommeltykk pølse og del opp i passe biter. Jeg lager de litt små, fordi de dobler jeg fort under steking. Trill de til kuler og legg de på stekebrettet. Klem de ned med en gaffel, pensel de med eggehvitten og strø på perlesukker og mandler. Jeg har laget noen uten mandler også, da noen i min familie har mandleallergi. Smaker godt uten å, men best med.


Jeg stekte mine på 175 grader i varmluftsovn, i 10-15 minutter. 

Håper det smaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar