tirsdag 19. august 2014

Chili con carne

Nå er sommeren over og det begynner å bli kaldere i været. Da er det godt med noe mat som varmer litt. Denne chili con carnen synes jeg er veldig god og veldig sunn. Min far sa første gang jeg laget den til han, at dette var den beste maten jeg hadde laget til han noen gang. Vet ikke om jeg er helt enig, for jeg synes mye mat er godt og kan ikke stille de opp mot hverandre.

Ingredienser for 4 porsjoner: 
- 400 g karbonadedeig
- 1 ss olivenolje
- 2 stk løk
- 2 stk paprika
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 liten boks tomatpure
- 1 liten boks mais
- 1 boks hvite bønner i tomatsaus
- 2 dl ferdig laga buljong
- 1 stk laubærblad
- 1 ts chilipulver
- 1 fedd hvitløk
- Salt og pepper


Brun karbonadedeigen. Ha den over i en gryta. Kok ut panna med litt vann og hell det i gryta.
Skjær løk i båter, paprika i strimler og finhakk hvitløken. Fres dette litt i panna, og ha alt over i gryta.
Tilsett hermetiske tomater, tomatpure, buljong og krydder. La gryta koke i 20 minutter.
Putt i maiskorn og tomatbønner og la alt koke i ca 5 minutter.
Ta ut laubærbladene og smak til med mer krydder.


Server gjerne med brød og salat. 

Håper det smaker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar