lørdag 2. august 2014

Potetmanti

Denne retten heter egentlig ikke potetmanti, men jeg kaller den for det, fordi det er mye likt. Fritt oversatt fra tyrkisk er det potet med yoghurt. Mystisk nok synes jeg all tyrkisk mat med yoghurt er veldig godt, særlig med paprika/chilisaus på toppen.
Denne retten kan godt være tilbehør til mat du vanligvis har potetsalat til. I dag spiste vi denne retten som lunsj, da hadde vi salat og brød ved siden av.

Ingredienser:
- Ca 2 passe store poteter per person.
- Tyrkisk yoghurt.
- Hvitlauk etter smak.
- Salt
- Smør
- Paprikapulver
- Chilipulver/flak


Kok potetene og avkjøl dem, kan gjerne kokes dagen i forveien. Finhakk hvitløk og blad den med yoghurten. Smak til med salt. Hakk potetene i passe små terninger, bland det det yoghurtsausen.
Smelt smør og ha i paprika- og chilipulver. Hell dette over potetene. 


Håper det smaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar